About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

10 Jan 2012

Užsinaminėjimai




Jau tris dienas neiškišau nosies į lauką, t.y. už bendrabučio ribų. Kodėl? Nes šaldytuve yra maisto; nes kambaryje šilta; nes ruošiuosi egzaminams (valio, bet pagaliau ryt man prasideda tikroji sesija - jau atsibodo laukti... ); nes čia yra kompiuteris (o jame, na, patys žinot kas ;) ); nes visi susitikimai, kurie buvo suplanuoti pirmadieniui ir antradieniui nebeįvyko ir nebeliko progos ir būtinybės kur nors išeiti. 
   Ką gi. Užtat užsiėmiau kitomis veiklomis - valgio gaminimu. Kaip tik netikėtai šaldytuve atsirado gabalas moliūgo, o su juo - ir proga realizuoti mano seną norą išvirti moliūgų sriubą.


   Receptą ėmiau iš čia:  http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/sriubos/kremine-moliugu-sriuba.html , nes tai trintos sriubos receptas, tad buvo proga išbandyti naują draugo plaktuvą :)

O rezultatas toks: 


Vertinčiau 8/10. Buvo įdomu, visai skanu, tačiau šiek tiek... per sunku. Į sriubą nedėkite per daug gliaudytų skrudintų moliūgų sėklų, nes jos gana riebios ir dar prideda sriubai ,,krūvio" (būtent taip atsitiko man). Sultinį patarčiau irgi naudoti naturalų, t.y. tą, kuriame virė vištiena, o ne iš kubelių, nes visai kitoks skonis. 
   Tai tiek :) Internetiniai receptai suintriguoja, bet ne visada pasiteisina 100 procentų. Na, bet dėl skonio neiginčijama, tad skanių virtuvinių bandymų ir ieškojimų!



   
Photos © aesthastic

Comments