About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

8 Jan 2012

Kovoju (?) su prokrastinacija



Mano septintoji sesija. Turėdama omenyje tokį skaičių ir pritaikydama indukcinį metodą galiu daryti išvadą, jog su prokrastinacija sesijos metu, deja, ne(be)pakovosiu. Štai, kad ir vakar, skaitydama ir ruošdamasi egzaminui pastebiu, jog ten dulkės susikaupę (ir būtinai turiu jas išvalyti!), paltas negražiai pakabintas (ir batai negražiai sustatyti, ir skėčiai tvarkingai nesudėti...), prisimenu, jog apskritai reikėtų susitvarkyti spintą, o juk dar reikia nulėkti prie kompiuterio ir pažiūrėti, ar kas ,,Skype" neparašė, ar ,,Gmail" nuo laiškų neplyšta...




   O čia dar kaip tyčia gimtadienio proga gavau Vykinto ir Daivos Vaitkevičių knygą ,,Lietuva. 101 legendinė vieta", tad pagunda oi, kokia didelė... Pažadėjusi, kad pabaigsiu skaityti knygos skyrių iš egzaminui privalomos literatūros, apdovanojau save 20-čia pirmųjų knygos legendų :] Galbūt po sesijos parašysiu apie šią knygą išsamiau.
   Dar vienas dalykas, kuris mane užklumpa sesijos metu - tai... kompiuteriniai žaidimai. Buvo ,,Plants vs. Zombies", buvo ,,Disciples II", o dabar... ,,Skyrim" (,,Bethesda", 2011).
   Dar vienas atradimas (ir prokrastinacijos forma) - tai ,,Game of Thrones" (,,HBO", 2011). Šis serialas man tarsi užpildo laiko tarpą iki Peterio Jacksono režisuojamo ,,Hobito" pasirodymo (2012 gruodžio 14 d.). Neseniai sužinojau džiugią žinią - ,,Alma Littera" verčia pirmąją ,,Ledo ir ugnies dainos" serijos knygą - ,,Sostų žaidimą". Apie ,,Game of Thrones" plačiau galite pasiskaityti čia.

   Tai štai kaip aš ne(be)bandau kovoti su prokrastinacija. Nes, kaip sakiau, pasinaudojant indukcijos metodu... :) O sesija juk toks metas - ko neprivalgei, to nebeprilaižysi. ,,Ir draugo konspektai", - kaip sakė vienas (-a) destytojas (-a) ,,Studentų Eroje", ,,prieš egzaminą - tai lyg trauklapis numirėliui".

   Einu paskaitysiu šį bei tą egzaminui, o paskui manęs laukia nauja misija ,,Skyrim" ir dar 20 Lietuvos legendų... :)
    
   
 


Photos © aesthastic

Comments