About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

11 Jan 2012

Atradimų-praradimų diena


 

Paaagaliau grįžau namo. Šiandien judėjimo stygių kompensavau maksimaliai - ir kur tik manęs nebuvo - pradedant universitetu, baigiant ,,Akropoliu" ir repeticija ,,Mindrėje" (jei susidomėjote, kas gi toji ,,Mindrė" - plačiau čia:)! Trikdė tik vienas dalykas: manydama, kad orai nesikeis (ir iš kur toks optimizmas ir naivumas Lietuvos žiemų atžvilgiu...), ryte į egzaminą išvažiavau be kepurės. O namo negįžau visą dieną. Tad sniegą pajutau visu viršugalviu :) ,,Akropolio" prieigose pučiantis karštas oras buvo išsigelbėjimas, tad norėjosi pastoviniuoti ilgiau...


Kodėl atradimai? Nes vaikščiodama po ,,Akropolį" pamačiau daugybę įdomių daikčiukų, kurių, atrodytų, nematei ir nereikėjo, o pamatei ir viskas, ,,nebegali gyvent" :) Vienas iš tų dalykų nuostabus netbook'o dėklas.
   O kodėl praradimai? Žinot, kaip būna - pamatai, ir pasigaili, kad nenusipirkai. Juolab, kad mano kompiuteriukui labai reikia tokios ,,aprangos", nes po to, kai sykį rankinėje išsiliejo sultys ir permirko pačios siūtas dėkliukas buvau išsigandus rimtai, maniau, kad jau mano netbook'ėliui viskas. Tad reikia kažkokios atsparesnės ,,laikmenos", nes kaip matote, išbandymai mano rankinėje gali būti ekstremalūs (kad ir netyčia) :)
   Taip pat nuoširdžiai sveikinu savo sesutę, pakeitusią gyvenamąją vietą, linkiu skaniausių gėrimų iš savo naujojo puodelio ;)

   Ir pabaigai - Vinco lietuviškieji taco/buritos

Greitam ir sočiam valgiui reikės:

mėsos padažui:
200g maltos kiaulienos ir jautienos
0,5 vidutinės paprikos
150 g tarkuoto sūrio
1 nedidelio svogūno
1 skiltelės česnako
pomidorų padažo
juodųjų pipirų, druskos

paplotėliams:
miltų
vandens
druskos

Kubeliais supjaustytą svogūną, česnaką, papriką pakepinti, sudėti maltą mėsą, pabarstyti priekoniais, sudėti pomidorų padažą, po to - tarkuotą sūrį.
Iš miltų, vandens ir druskos sumaišyti gana kietą tešlą, ją plonai iškočioti ir kepti ant sausos keptuvės, kol išdžius ir vietomis nedaug paruduos.
   Ir - voila - 40 minučių ir yra sotus užkandis, o man jau ir valgis :)

Rezultatas:




Rekomenduoju tai valgyti užsigeriant gira :] Vertinu 10/10 - sotu, skanu ir paprasta, o be to, ir gaminau ne aš, tad aplodismentai (jei ką) šefui Vincui ;)
 


Tad tiek iš mano varpinės šįsyk :)


 

Photos © aesthastic

  

 

Comments