About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

5 Jan 2016

My Goals in 2016

2016-ųjų pradžia - šaltoka, ar ne? Bet kokie vaizdai mane užtat kasryt pasitinka pažvelgus pro virtuvės langą!


Naujieji metai man prasidėjo tikrai gerai - su mielais bičiuliais sėdint bariuke ir gurkšnojant seną gerą "Old Fashioned", ramiai virškinant sočią vakarienę, suvalgytą portugalų resotane "Galo do Porto" (tikrai labai rekomenduoju!). Taip norisi tikėtis, kad visi metai bus tokie - draugų apsupty, ramūs ir pilni nedidelių malonumų. 
   Prisipažinsiu - į darbą kažkaip sunkoka sugrįžti. Bet užtat kažkaip ryžtingai nusiteikiau kaip reikiant šiemet padirbėti studijų ir visuomenės labui. Pirmos trys mano sausio dienos atrodė būtent taip, nes rašiau recenziją:


Planuose nusimačiau dar bent kelias recenzijas, kurias ketinu parašyti iki sausio galo. Jokių griežtų terminų ar prievartos. Sėsiu rašyti, kai norėsiu, o ne kai reikės. 
   Studijos kol kas yra didžiausias mano sąžinės priekaištas. Tačiau stengsiuosi, jog šios graužaties nebeliktų. Juk pasirinkau sau labai įdomią ir artimą temą, tad belieka raitotis rankoves ir kibti į darbą be jokių "bet" ir prokrastinacijų, kurios kyla iš mano neryžtingumo ir tikėjimo, kad nieko neišmanau. Ir bėda, kad šios abejonės auga sulyg kiekviena perskaityta knyga! Bet, c'mon,  juk bent šį tą išmanau! Ir galiu apie tai papasakoti kitiems! Tad labai tikiuosi, jog šiais metais pagaliau publikuosiu bent porą normalių mokslinių straipsnių. Juk reikia pagaliau pralaužti ledus. 


Ne mažiau noriu išmokti valdyti stresą. Išmokti racionaliai planuoti savo laiką, kad kuo mažiau bepatekčiau į deadline'ų gniaužtus. Norisi rasti laiko ir prasmingai veiklai, ir naujų įgūdžių ugdymui. Pavyzdžiui, noriu išmokti žaisti kompiuterinius žaidimus su kontroleriu. Jau ir "Witcher III" nusipirktas, bereikia tik savaitgaliais skirti valandžiukę kitą ir, tikiu, išmoksiu.
   

Vasarį vėl grįšiu mokytis japonų kalbos. Laukiu paskaitų, pasiilgau savo šaunios dėstytojos ir to jausmo, kai (kaip sakau draugam) dirba visai kiti galvos pusrutuliai. Kalbos mokymasis yra puikus būdas atsipalaiduoti. Netikit? Pabandykit savo malonumui. Juk ne mokykla, niekas nebeverčia kalti mintinai dėl pažymio. Motyvacija visiškai kita ir gramatika, nuo kurios ne mane vieną, tikiu, purto, į galvą sulįs net nepastebėjus!


Norisi neužmesti savo piešimo įgūdžių. Nėra jie kažkokie labai wow, bet šiokius tokius išsiugdžiau per mokyklos ir studijų metus. Dabar labai norisi akvarele lieti paukščiukus. Bendradarbės jau apdovanotos atvirukais su jais, tai šiais metais, matyt, teks ieškoti kito objekto jiems :)


Mano naujieji metai prasidėjo improvizuoto obuolių pyrago kepimu (foto viršuje). Išėjo puikus! Tikiuosi, kad ir virtuvėje šiais metais bus netikėtų atradimų, kuriuos įtrauksiu į firminių patiekalų sąrašėlį, nes gaminti man tikrai patinka!


Summa summarum, mano šių metų moto - mažiau kalbų, daugiau darbų. Labai tikiuosi, kad taip ir bus. Ir atostogos, kurių kryptį su Vincu jau daugiau mažiau suplanavom, bus labai labai pelnytos!

O kokie jūsų naujųjų metų planai? Pasidalinkite! 



Comments