About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

10 Dec 2012

DIY: užrašinės transformacija


Niekur nerasdama man patinkančios darbo knygos, nusprendžiau, kad ją pasidarysiu pati. Mano mylimiausia leidykla Nieko rimto kaip tik išleido keturias skirtingas užrašų knygeles, kurių paveikslėliai iš karto patraukė mano žvilgsnį ir krito į akį :) Išsirinkau užrašų knygelę su angelu, o savaitgalį kibau į darbą. Jūsų dėmesiui - kaip užrašų knygelė gali tapti pilnaverte darbo knyga, kurios neturės niekas kitas! :)


Tokiam darbui reikės:
- Užrašų knygelės;
- Panašios spalvos juostelės skirtukui;
- Spaustuko juostelės galui;
- Pakabuko ir žiedelio jam pritvirtinti prie spaustuko;
- Pieštuko, liniuotės, tušinuko (juodo, raudono), lipdukų papuošimui ir pan.;
- Kantrybės :)


Pirmoji užduotis - įtvirtinti skirtuką. Tam reikės tiesiog juostelės galą sudrėkinti super klijais ir prispausti. Rezultatas turi atrodyti taip:


Antrasis žingsnis - spaustukas. Juostelės galą taip pat sudrėkinau klijais (dėl viso pikto...).


Rezultatas:


Tvirtinamas papuošimas. Manau, kad ne viena esate dariusi auskarus, pakabukus ir pan., tad žinote, kad šiam darbui reikia replyčių. Žiedelį įvėrus į spaustuką jau galima atsipūsti ir nusibraukti prakaitą - pusė darbo padaryta :)


O dabar prasidės monotoniškoji dalis: puslapį (bent jau aš) dalinau į 6 dalis: po 1 dalį kiekvienai dienai ir 0,5 dalies savaitgaliui. Nemažą dalį užrašinės palikau pagal jos tikrąją paskirtį - užrašams :)



Tada čiupau tušinukus ir pradėjau raityti skaičius bei mėnesių, savaitės dienų pavadinimus...


Summa sumamrum - rezultatas toks: ypatingas dienas žymiu lipdukais (deja, nebuvau įsigijusi Nieko rimto lipdukų (kaip tai darydavau iki šiol), bet puikiai pasitarnavo ir iš Korėjos lauktuvių gauti Hello Kitty lipdukai :) )


Tad sėkmės ir KANTRYBĖS, jei nuspręsite pasidaryti ekvivalentų neturinčią darbo knygą :)





Photo © aesthastic

Comments