About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

27 Jan 2013

Vyšnios ir mandarinai

Žiema, žiema, snaigės veidą bučiuoja... - dainoje tai gal ir skamba gražiai, romantiškai, valiūkiškai, bet realybė, deja, kiek kitokia. Šaltis, snaigės ir ledinis vėjas gali taip nubučiuoti veido odą, kad apsikabinusi radiatorių verksi ir lauksi pavasario... Tad šį sykį mano įrašas - apie kosmetiką. Ir ne bet kokią, o skirtą lūpoms.
   Atvirai prisipažinsiu - vazelinai, balzamai, blizgiai ir kt. preaparatai, skirti lūpų priežiūrai niekada nebuvo okupavę mano kosmetinės. Apskritai, lūpoms dėmesio iš viso skirdavau mažiausiai (ir dėl to problemų nekildavo). Tačiau kai vieną žiemą (prieš kokius 4 metus) lūpų oda ėmė šerpetoti taip, kad nebežinojau kur dėtis, supratau, kad ši veido dalis priežiūros nusipelno dar ir kokios. 
   Taigi prasidėjo vizitai į kosmetikos parduotuves, kur bandžiau išsirinkti tai, kas man (pa)tinka. 
   Pirmąja mano gelbėtoja tapo mama, kuri padovanojo lūpų balzamą iš Avon:


   Išties, šitą produktą prisimenu su šiokia tokia nostalgija: jis buvo riebus, malonaus, neįkyraus kvapo, lūpos buvo maitinamos ir drėkinamos pakankamai ilgą laiką, tad traukti jį iš rankinės ir teptis kas 30 minučių tikrai nereikėjo. Vienintelis jo minusas - tas riebumas buvo toks, kaip čia geriau apibūdinus, na, dirbtinai taukinis. Pasitepus atsirasdavo nemalonus riebaluotų lūpų pojūtis... Tačiau kai snaigės, skuodžiant Vilniaus senamiesčiu, kaip toj dainoj, bučiuodavo veidą, man tai jau rūpėjo mažiausiai - džiaugiausi, kad lūpos apsaugotos kad ir tokiu būdu.
   Antrasis mano balzamas buvo Agatha Ruiz de la Prada, Fruta de la Pasion:

   Šis balzamas anaiptol ne retenybė Lietuvoje - jo galima įsigyti visuose droguose, kosmadose ir t.t. Ir kaina padori - ~17 Lt. (bent aš tiek pamenu mokėjusi). Na, su šiuo balzamu tai tepiausi gana ilgai ir jau maniau, kad jis niekada nesibaigs :) 
   Pati balzamo konsistencija - gaivi, tepasi lengvai, nes pirštu palietus masę, ji gana greitai tirpsta. Kvapas taip pat neįkyrus, nors kai ilgai naudoji vieną balzamą, supranti, kad net ir pats neutraliausias kvapas gali imti erzinti... 
   Produktu buvau patenkinta, bet jis mane pamokė, jog reikia turėti dar bent vieną balzamą pakeitimui.
   Pernai vasarą, kai viešėjau Prancūzijoje, J. man padovanojo mano mylimos Hello Kitty lūpų blizgesį Pina Colada.


     Šešiametėms mergaitėms jis gal ir lūpų blizgesys, bet man tai panašiau į lūpų pieštuką, kuris, iš tiesų, man paliko gerą įspūdį: tepėsi lengvai, lūpos buvo pamaitintos ir drėgnos pakankamai  ilgą laiką, plius - UVA 15, o pina colada kvapas - labiau užuomina, nei intensyvus, tad man tai patiko. Vienintelis minusas - kaip ir daugelis produktų, skirtų lūpoms, jis buvo gana lipnus, tad šio produkto dažnai paragaudavo ir plaukai.
   O štai šie trys produktai sėdi mano kosmetinėje:


   Šį Blistex produktą man padovanojo Draugas, nes kaip tik buvo pasibaigęs mano Fruta de la Pasion, o vasara lūpoms irgi menka draugė... Tad toks lūpų kondicionierius šiuo metų laiku yra nepamainomas. Sudėtyje esančios medžiagos (alyvuogių ir vynuogių sėklų aliejus, vitaminas E, alijošius ir kolagenas) išties suminkština lūpas, be to, pasitepus šiuo gaminiu jos ima dilgčioti ir truputį šalti, kas vasarą itin gerai. Taip pat jis apsaugo ir nuo žalingų saulės spindulių, tad nauda akivaizdi. Tačiau ką daryti pavasarį ir rudenį, kai šiluma dar nelepina?



   Pasibaigus pirmajai turėtai šios firmos balzamo dėžutei supratau, kad susidraugavom. Tad antro balzamo įsigyjimas buvo natūralus dalykas. Ir ką gi: viskas tas pats, kaip ir pirmojo atveju, tik šis - vyšnių kvapo. Pavasarį - rudenį tai mano balzamas Nr. 1, bet žiemą... Deja, Agatha Ruiz de la Prada balzamai lūpų lietuvišką žiemą neapsaugos: kad ir storiausiu sluoksniu išteptos lūpos ima šalti, pats balzamas gana greitai susigeria ir lūpos lieka atviros šalčio smūgiui. 
   Ėmiau dairytis į The Body Shop pasiūlą, tačiau mano akį patraukė grupiokės balzamas su žaliąja arbata iš uoga uoga, tad sušukusi kažką iš serijos rinkis prekę lietuvišką, vakar iš PC Ozas namo parsivežiau mažą (10 ml) dėžutę su gana intriguojančiu imperatyvu:



   Kol kas esu labai patenkinta: malonus mandarinų kvapas juntamas tik pirmąsias kelias sekundes, po to nebeužuodžiu nieko ir tai man jau geras ženklas. Lūpos padengiamos plonu riebiu sluoksiniu, kuris, skirtingai nei minėtojo Avon produkto, nesukelia nemalonaus dirbtinio riebumo pojūčio. Pats balzamas ant lūpų išlieka gana ilgai, o užtepti taip pat lengva. Vienintelis minusas - lipnumas, bet dėl pamaitintos ir apsaugotos lūpų odos aš pasiryžusi pakentėti! 
   

Comments