About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

8 Mar 2012

Neskausminga spintos injekcija


Jeigu vis dar yra žmonių, kurie filologę įsivaizduoja dėvinčią ilgą, nertą sijoną, susipynusią kasas ir išvis nenumanančią, kas yra mada (nors jos apibrėžimą ir žino) - manau, jog jūsų žinios beviltiškai pasenusios... J Ten, kur aš studijuoju, tokių žmonių su žiburiu nerasi. Jei ką ir pamatau, tai tik išsičiusčiusias paneles, nuolat sekančias mados pulsą, arba tiesiog stilingus žmones. Kad tai įrodyčiau, pažadu, kitą sykį padarysiu fotoreportažą iš mūsų fakulteto. Nes juk reikia griauti nusistovėjusius mitus visuomenėje apie šią specialybę ir filologę kaip žmogų apskritai J

O koks mano pačios santykis su mada? Negaliu pasakyti, jog ji man nerūpi, tačiau jos isteriškai taip pat neseku... Mano stiliaus ,,kelrodis" yra ne tik internetas ir jo platybėse aptikti tinklaraščiai, bet ir svetainės, tarkime, ši šauni svetainė apie japonų gatvės stilių: Tokyo fashion. Tiesiog japoniukai be proto stilingi, madingi ir dar visokie kokie Tai mano inspiracijos šaltinis, galvojant apie drabužius. 
Vartydama ,,Laimą" (čia vienintelis žurnalas moterims, kurį skaitau ir pripažįstu. O daugiau pas mane rasit tik ,,National Geographic", ,,Iliustruotą mokslą" bei ,,Metus") sužinau kas gi bus toji hot topic viename ar kitame sezone. Įsigyju tai retai, bet bent jau žinau. TAČIAU šis pavasaris bus išimtis, nes įsigijau... klostuotą sijoną, kurį daugelis mados ikonų ir ikonėlių jau nešioja:


Kur: kuistukuose; Už kiek: 6 Lt (plius 70 proc. nuolaida, tad patys paskaičiuokite...). Išties smagus sijonas, tamsiai mėlynas, lengvos medžiagos, plisse nei per stambi, nei per smulki. Jau žinau kaip ir prie ko dėvėsiu (antraip ir nebūčiau pirkus...). Taigi laikykis, vasara J
   Mano spintą taip pat papildė dar keli drabužiai. Pirmiausia, tai gėlėta suknelė, truputėlį virš kelių. Medžiaga tokia maloni, kad negalėjau neimti:


Vienintelis daiktas, kurį keisiu joje - tai dirželis, nes man medžiaginiai diržiukai niekada nepatiko. O kaip tik turiu plonų dirželių (tai, beje, irgi pavasario sezono must have), kuriais ir susijuosiu. Ir štai, jau turiu puikų drabužėlį vasarai J.
   Taip pat įsigijau palaidinukę:


Su ja jau bus kiek daugiau darbo... Pirmiausia - man nepatinka ta juoda juosta, kurioje paslėpti susegimai. Tikrai ją ,,išmontuosiu". Antra, palaidinė tokia kopūstinė, t.y. po krūtine yra du sluoksniai - trumpesnis ir ilgesnis. Tai, ko gero, iš jų liks tik vienas. Bet medžiaga yra nuostabi, minkšta, o kur dar gėlių ornamentas...

   Ir nors žiema jau oficialiai praėjo (bet, kaip matom, ji to nenori žinoti), tai apsirūpinau dviem mielais megztiniais. Pirmasis - mano pamėgtos mėlynos spalvos:


  Siūlai, iš kurio jis numegztas, jaukūs, ne per šilti, bet, manau, kad nesušalsiu J. Šiaip, ilgis geras, toks smagus daiktas, kai šaltis nesitraukia, o rengtis storiausio megztinio jau nebesinori...
   O štai šitas megztinis mane sužavėjo trimis dalykais:



Spalva (kuri kažkodėl nuotraukose yra gerokai blankesnė, nei iš tiesų...), faktu, jog turi kapišoną ir... bumbulais :3 Jis toooks gaivus atrodė tarp visų tų kitų drabužių, kurie kabėjo, kad čiupau, pasimatavau ir abejonių neliko - imu J. 
O džiugiausia tai, jog savo piniginės nenuskriaudžiau - šie rūbai be nuolaidos būtų kainavę 44 Lt, o su ja nekainavo nei... 14-kos litų J. Tiesa, vakar ,,Aprangoje" vos nenusipirkau megztinio už 59Lt, kuris buvo laaabai panašus į mano įsigytą mėlynąjį. Ir kaip dabar džiaugiuosi, kad to nepadariau! 
O visiems tiems, kurie rauko nosytes, vien pagalvoję apie padėvėtus rūbus, palieku pasiskaityti ištrauką iš Aleksandros Fominos romano ,,Mes vakar buvom saloje":

- Aš niekaip nesuprantu, kodėl visiems reikia turėti tai, kas geriausia ir naujausia, sukurta specialiai jiems. Ar tau karūna nuo galvos nukris, ar depresija prasidės, jei gausi kitko?
- Na, pavyzdžiui, jei žinosiu, kad iki manęs tą daiktą dėvėjo koks reperis narkomanas iš Rytų Berlyno...
- O kuo jis už tave blogesnis, tas reperis? Kuo tu tokia ypatinga, kad reikalauji būti VIP? Turi dvi rankytes, dvi kojytes, vieną galvą. Tu nežiūrėk į daiktus kaip į lakmuso popierėlius. Juk visi tą patį darželį lankėme. 
(109 p.)




 Photos © aesthastic

Comments

  1. O dieeeeeeve, koks sijonas, kaip pavyyydžiu, verksiu tuoj...
    Kaip tik šiandien ruošiaus Nėry išlipt į HUMANĄ, bet patingėjau, dabar gailiuos.
    Labai lauksiu to reportažo, įdomu bus pasižiūrėt!

    ReplyDelete