About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

6 Mar 2012

Carpe diem


Penktadienio rytas mane pasitiko su liūdnomis naujienomis - suplyšo mano šaunieji žieminiai batukai, kuriuos pirkau vasario 11 dieną... L 


Ką gi, teko kulniuoti į parduotuvę jų grąžinti. Na, kadangi jau suplyšo trečia mano žieminių batų pora, supratau tai kaip ženklą, jog viskas, užtenka - reikia susitaupyti ir nusipirkti normalius, odinius batus, kurie atlaikytų kelis sezonus, o ne vieną mėnesį (ir tą patį nepilną). Hm, kaži kas buvo tas išminčius, pasakęs, jog skūpus dukart moka?.. Taigi, avalynei taupyti reikia. Šito išmokau per šią žiemą (daugeliui turbūt atrodys, kad GEROKAI pavėluotai...). 

Užtat savaitgaly praleidau Užutraky ir Trakuose, prigimtinės kultūros seminare ,,Vietos ir žmonės". Keli kadrai  su gamtos vaizdais akims paganyti:







Nors man su batukais ir nesiseka, užtat radau kelnes, kokių seniai norėjau J. ,,Parke", ,,Aprangos" išparduotuvėje:



 Kaip matot, savęs (finansiniu atžvilgiu) nenuskriaudžiau J. O juolab, kad kelnės fantastiškos samanų spalvos... 
Lietuvoje populiarėjant ,,Hello Kitty" man dabar kone aukso laikai - štai ką šiandien gavau dovanų iš savo draugo - laaabai skanų HK sūrelį su staigmenėle...



   Jau žinau, prie ko derinsiu šitą žiedelį vasarą J. Jis išties smagus, nuotaikingas ir patogus. Vakaras dėl to tapo dar šaunesnis J
   Ir pabaigai - šiandienos kulinarinis bandymas, gimęs iš alternatyvos paieškų makaronams su sūriu arba su mėsos padažu - makaronai su vištiena ir pievagrybiais:


O receptukas toks, radau jį kažkur interneto platybėse:

400 g makaronų (geriausia-ilgų juostelių "Lasagnette"),
60 ml pieno,
šaukštas susmulkintų šviežių peletrūnų,
25 g sviesto,
2 česnakų skiltelės,
200 g vištų krūtinėlių,
100 g pievagrybių,
pusė raudonosios paprikos,
225 ml grietinėlės gaminti,
žiupsnelis maltų muskatų riešutų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Peletrūnus suberkite į pieną, užvirinkite ir palikite ataušti. Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite. Paruoškite padažą: didelėje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite nuluptus česnakus (nesusmulkintus), griežinėliais supjaustytą mėsą ir kepkite, kol įpjovus iš mėsos tekės skaidrios sultys.

Išimkite česnakų skilteles, sudėkite grybus, plonais šiaudeliais supjaustytas paprikas, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatų riešutais ir kepkite dar 5 min. Visą laiką maišant supilkite pieną, grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Išvirusius makaronus nukoškite, užpilkite padažu ir iš karto patiekite.

Na, man tas padažas nesutirštėjo, bet vis tiek buvo skanu.

Ką, gi, o dabar antradienio vakaras, tad keliauju žiūrėti ,,Game of Thrones", kurį kažkaip stebuklingai rodo per BTV.



  

Photos © aesthastic

   

Comments

  1. Kaip faina, kokios pigios kelnės!
    Dar klausimėlį turiu - su kokiu aparatu nuotraukas darai?

    ReplyDelete
  2. Pirmoji nuotrauka tiesiog fantastiška ;]

    ReplyDelete
  3. Fotografuoju su Lumix LX5 fotoaparatu :)

    ReplyDelete
  4. Beje, kaip ta istorija su batais baigėsi?

    ReplyDelete
  5. Na, palikau aš juos parduotuvėje, eisiu šiandien pinigų atsiimti, man jie vakar grynų neturėjo, nes visi kortelėm perka (kaip ir aš kad tuos batus pirkau...).

    ReplyDelete