About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

12 Feb 2012

Socializacijos savaitė


Nepamenu kada paskutinį kartą taip aktyviai gyvenau - šią savaitę kiekvieną dieną buvo bent po vieną susitikimą ar renginį. 

Vasario 9 dieną lietuvių literatūros ir tautosakos institute buvo paskelbtas kūrybiškiausių knygų 12-tukas, su kuriuo galima susipažinti čia
Na, su kolegomis ir pažįstamais nutarėme, jog šiemet dvyliktukas toks... diskutuotinas. Nors dr. Mindaugas Kvietkauskas kalbėdamas ir iškėlė vieną iš pagrindinių problemų - literatūros, kuri turi išliekamąją vertę ir komercinės literatūros santykį, o vėliau nuskambėjo ir dar vienos iš kritikių mintis apie kai kurių autorių (pabrėžta jog jaunesniųjų) rašymo ,,amatizavimą", į 12-tuką vis tiek pateko Sigitas Parulskis. Kai reikia kalbėti apie šį autorių, aš visada pacituoju Giedros Radvilavičiūtės mintį: ,,Jei rašytojas Lietuvoje gali pragyventi iš savo rašymo, jis gyvena arba ant skurdo ribos, arba, eidamas į kompromisus, rašo žemiau savo talento lygio <...>". Apie jo ,,Prieš mirtį norisi švelnaus" jau rašiau, išties, man buvo sunku suvokti, kur čia tas ,,kūrybiškumas". Galbūt vertinančiųjų dėmesį nukreipė gražus, estetiškas viršelis? 
Panašiai nustebau ir dėl Romualdo Granausko ,,Trijų vienatvių". Tai gana buitiška knyga. Kaip pastebėjo ir kritikė Jūratė Sprindytė, vyresnieji rašytojai turėtų rašyti memuarus (čia buvo minėti ir Saja, ir Čigriejus, ir tas pats Granauskas). Tai išties memuarų knyga - tą galvojau perskaičius, šios nuomonės nekeičiu ir dabar. Taikli recenzija apie šią knygą man pasirodė Aušros Kazlauskaitės. Ją galite perskaityti čia.
Kadangi nujaučiu, jog ,,Metų knygos" rinkimus vėl laimės ,,Silva rerum", tai džiaugčiausi, jei LLTI kūrybiškiausia knyga būtų paskelbta ,,Baden Badeno nebus". Undinės Radzevičiūtės kūrybiškumo stoka niekaip neapkaltinsi, taip pat autorė jau turi savitą stilių. 

Penktadienis jau buvo mažiau ,,knygiškesnis", užtat Saulėtekio alėjoje esančioje picerijoje (,,Iki" 2-ame aukšte) vakarienei valgiau laaabai skanią keturių sūrių picą. 

O štai vakar supratau, kad nebeturiu žieminių batų, nes mano šauniųjų trumpaaulių porelė, atlaikiusi pusantro sezono, ,,paprašė valgyti" - noselės atsiklijavo nuo pado... Ech. Ką gi, su draugu buvome ,,Batų kalne", kur mačiau laaabai gražių batų, tačiau visi, kurie man patiko - nebuvo žieminiai. O štai ,,Parke" man pavyko rasti štai šiuos:


Kaip tik pataikiau į išpardavimą, tad jie vietoj 119.99Lt kainavo 79.99 Lt. 
   Ilgai galvojau, varčiau juos rankose (žinot, artėja ,,Knygų mugė"...), bet paskui apsisprendžiau. Patiko spalva, pado storis, oda kad ir dirbtinė, tačiau atrodė pakankamai gera, viduje kažkas a la vilna. Ir dydis tinkamas, dar ir storesnei kojinei vietos yra. Taigi, sudėjusi visus pliusus ir minusus, nusprendžiau, kad imu :)
    O vakar vakarą praleidau su labai šauniais žmonėmis, tad su draugu grįžome namo pakylėti ir labai geros nuotaikos :)
    Tokie tad mano nuotykiai. Beje, vakar dar buvau pritūpusi pažaisti ,,Skyrim" :




Ir, žinoma, kaip gi be drakonų - vakar vienas kaip tik pasipainiojo:)



Na o dabar turiu atsigriebti dėl vakarų, praleistų ne prie knygų, tad lekiu... skaityti :) Na ir gal dar ką nors nuveikti... 
   


   

Comments