About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

24 Feb 2012

Savaitės įvykių mišrainė :)



Na niekaip neprisimenu, kada paskutinį sykį turėjau tokį aktyvų vasarį... Studijos visu savo svoriu užgulė jau nuo pirmų dienų (bet užtat kai ką jau atsiskaičiau, valio ;), o kur dar visokie darbai darbeliai...
   Kas nutiko per šią savaitę?


   Na, pirmadienį vakare pavyko pagaminti nuostabiai skanią menkę grietinėlės padaže:


Tačiau patiekalėlis nėra pigus, tad dažnai gaminti neišeis. Juolab, kad šįsyk turėjom šviežios šaldytos menkės, tad receptukas buvo labai vietoj ir laiku (ačiū, Sabina :) ).
   Toliau... Antradienį aš ir kolegės dalyvavom laidos ,,Tūkstantmečio vaikai" filmavime, nes jai galvojom klausimus.


Buvo smagu iš vidaus pažvelgti į televizijos virtuvę. Na, o nuo plojimų šauniesiems laidos dalyviams net delnai paskaudo :) 
   O tos pačios dienos vakare sveikinome kraštietį poetą Vladą Braziūną su praėjusiu 60-uoju gimtadieniu. Kelios šios šventės akimirkos:


Renginį vedė LRS pirmininkas Antanas A. Jonynas.


Jubiliatui juostą užrišo kitas žymus Pasvalio krašto žmogus - poetas Mykolas Karčiauskas.


O štai ir mes - akademinis jaunimas poetą pasveikinom :)

Buvo išties smagus vakaras - ypač gera buvo klausytis V. Braziūno skaitomų eilėraščių, o kur dar P. Vyšniausko atliekamos melodijos... Po to nutipenau apžiūrėti V. Braziūno nuotraukų parodos. Fotografija - dar viena šio talentingo žmogaus aistra. Išties, šilti, nesurežisuoti poetų, prozininkų portretai traukė akį ir neleido ramiai praeiti pro šalį - prie kiekvieno norėjosi sustoti ir įsižiūrėti. Ypač prie tų portretų, kuriuose esančių žmonių realybėje jau nebėra - Sigito Gedos, Juozo Apučio... 

Pati irgi nusprendžiau ką nors sukurti, tai pradėjau gaminti smagią muzikinę segę, kurią šiandien ir užbaigiau:


   Na, užtat rytoj bus šventė mano sielai! Bilietas į Vilniaus knygų mugę - jau mano delne!


Tai štai. Stengiuosi maksimaliai išnaudoti savo dieną, išspausti kaip apelsiną (nes citrinas nelabai mėgstu...). Kuo daugiau spėju - tuo man džiugiau, smagiau, nes ir pati daug ką pamatau, ir jums turiu ką papasakoti!..




Photos © aesthastic


Comments

  1. Lauksiu pirkinių parodos! Aš taip nekantrauju nueiti, bet laukiu sesės atvykstant :/ Skaudus laukimas :D

    ReplyDelete
  2. Būtinai papasakosiu kas knygų mugėj dėjosi (nes eisiu į kelis renginius) ir, žinoma, kad ir pirkinius parodysiu :) Šių metų mugėje mano tikslas toks - nusipirkti kuo daugiau GERŲ knygų už kuo mažesnę kainą. Pažiūrėsiu rytoj kaip pavyks :)

    ReplyDelete