About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

24 Jul 2014

Scotland: Introduction

Kodėl Škotija? Šios šalies pasirinkimo atostogoms motyvacijos dar iki šiol negaliu sugalvoti. Tiesiog iš draugų ir pažįstamų reakcijų, kai pasakydavau kur su V. keliausime, buvo galima suprasti, jog pasirinkome kažką tikrai nestandartinio. Ir, sakyčiau, egzotiško. Sąlyga - reikia pasiruošti (morališkai ir visaip kitaip), jog orai šioje šalyje keičiasi tris kartus per dieną:

 nuo pakrapnojimo, pereinančio į stiprų lietų...


... iki plieskiančios saulės, kur kremas nuo saulės, bent jau SPF 30, yra būtinas. Bet apie viską iš pradžių.

Arthur's Seat, Edinburgh

Būdami Lietuvoje su V. susiplanavome, jog apsiribosime centrine Škotijos dalimi, ir Nesės medžioklę paliksime kitam (labai to tikiuosi) kartui. Į savoką centrinė dalis, šiuo atveju, įeina Edinburgas, Glazgas, Stirlingas bei kiti mažesni miesteliai. Galima sakyti, jog planas buvo įgyvendintas kokiais 85 procentais - liko pora (dėl prasto oro) neaplankytų vietų. Bet, sakyčiau, ir tai buvo labai neblogai.

Panorama nuo Edinburgo pilies bokštelių

Edinburge atsiradome naktį (tiksliau - po vidurnakčio), tad pirmasis planas buvo kokybiškas miegas. O paskui - Edinburgo pilies šturmas.

Mons Meg - senutėlė patranka, vienas iš pagrindinių pilį lankančių turistų traukos objektų

Kalėjimo požemiai. Manau, komentarų nereikia

Edinburgo pilis - turistų meka. Draugiškas patarimas: jei jau ryšitės pakloti 17 svarų už bilietą, tai eikite ten kuo anksčiau, antraip po pietų irsitės plačiam rėkiančių gidų ir zirziančių vaikų vandenyne.

Kapinės, Edinburgh

Skersai išilgai išvaikščiojus pilį kitu objektu tapo Calton Hill, kur stovi Nelsono bei Nacionalinis paminklai, miesto observatorija. Pakeliui teko užsukti ir į kapines, kurios labiau primena parką su paminklais (tokiais tikslais jos ir buvo projektuojamos), nei įprastinį lietuvio akiai nekropolį. Kapinėse beprotiškai kvepėjo žydinčiomis liepomis, o kiek toliau viena porelė greta kapo valgė savo pietus. Neįtikėtina mirusiųjų ir gyvųjų koegzistencija.

Škotijos simbolis. Matyt, dėl šios priežasties jų pilna visur

Calton Hill, Edinburgh

Kavinė Milk. Rekomenduoju jų naminius ledus (2 svarai ir skonio receptoriams - šventė)

National Monument, Edinburgh

 Iš toli pastebimas nebaigtas Partenonas byloja apie didelius užmojus ir ribotas finansines galimybes. 1822 m nutrauktos statybos ir miesto gėda tapęs statinys per 170 su trupučių metų sulaukė vietinių, o tuo labiau - turistų simpatijos.

St Giles Cathedral, Edinburgh

Pirmoji diena baigėsi šniukštinėjimu po senamiestį, kur pilna visokiausių architektūrinių saldainių akmis, kad ir ši katedra, priešais kurią stovi paminklas su įspūdingais elniais (beveik House Baratheon herbas, ar ne, Game of Thrones fanai?). 


    Stay tuned! Daugiau nuotykių - kituose įrašuose!
    ~YP~
   

Comments