About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

4 Aug 2014

Scotland: Glasgow and Luss

Glazgas ir Edinburgas - du itin skirtingi miestai. Jei pirmasis būtų orus ir savo vertę žinantis kilmingas jaunuolis, tai antrasis tikriausiai būtų jo nutrūktgalvis ir kiek pankuojantis pusbrolis. Prie Glazgo reikia priprasti. Tiesą sakant, pirmąją savo viešnagės šiame mieste dieną aš visur pastebėjau šiukšles, apleistus pastatus ir pilkas, ilgas gatves, kurios, atrodė, tęsiasi tiek, kiek akys užmato. Tačiau kiek apšilus kojas ėmiau viso šito tiesiog nepastebėti. Ir tada pasidarė viskas labai gražu!
 Kai su V. atvykome į šį kadaise aukštais industrijos pasiekimais garsėjusį miestą, jame kaip tik buvo ruošiamos erdvės dėl Commonwealth Games, todėl nemažai kas buvo aptverta, atitverta ar išvis užtverta. Reikėjo kiek pavaikščioti ratais, kol pavykdavo rasti reikiamą vietą. O pamatyti Glazge tikrai yra ką!..
  
Kiek pamodifikuota statula priešais Modernaus meno galeriją (Gallery of Modern Art)



Glazgo katedros vidus
Žemų lubų pavojus seniausiame Glazgo pastate - Provand's Lordship

Atkurtas Provand's Lordship vaistažolių sodas

Knygynų kasose nutūpė bene didžiausia mano asmeninių kelionės lėšų dalis...
Glazgo universitete
Kelvingrove meno galerija ir muziejus (Kelvingrove Art Gallery and Museum) - nemokamas! Apsilankyti būtina!
Pub'as The Sparkle Horse ir škotiško alaus puspintės


Iš Glazgo labai patogu nuvykti prie didžiulio Lomondo ežero (Loch Lomond) - jis vos už 30 km! Tad su V. išsinuomavome dviračius ir pasivažinėjome ežero pakrantėmis. Smagiai beriedėdami numynėme iki Luss miestelio, kuris laikomas vienu iš gražiausių Centrinėje Škotijoje. 


Loch Lomond
O kaip gi be fish & chips? ;)

Tolumoje stūkso Ben Lomond - Lomondo kalnas, siekiantis beveik 1km aukštį. Kelionės pradžioje būta ambicijų į jį kopti, tačiau laikui bėgant (ypač po ropštimosi į Artūro sostą Edinburge) realybė parodė, jog nėra ko be reikalo fantazuoti. Tad atidėjom kalno užkariavimą kitam kartui. 

Comments