About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

1 Apr 2013

Meška Šiaurėje: šokoladiniai zuikiai ir vazoniniai narcizai

Ką čia ir bepridursi - žiema gerai įsitaisė (tai pagrindinis šių dienų topic'as, ar ne?). Maklinėdama turguje net porą kartų iš prekeivių išgirdau palinkėjimą "Linksmų Kalėdų". Ir nieko nuostabaus - man tai irgi panašu į kažkokį gamtos apsirikimą. 
   Mieloji Šiaurė pasitiko ledu ir įspūdingu saulėlydžiu: su tėčiu liuoksėjom į mišką kelių vytelių Velykų puokštei.


Užtat Velykų rytas išaušo kaip niekad pilkas ir niūrus - snigo, snigo, snigo... Rytą pamatytas vaizdas pro kambario langą tikrai nuliūdino - o jau vyliausi, kad "dar, dar ir pavasaris"...


 Kad ir kaip bebūtų liūdna, jog Velykos buvo anaiptol ne pavasariškos, kibau marginti kiaušinių. Jau treti metai bandau kažką ant jų papaišinėti su vašku. Sakyčiau, gal kažkas jau ir pavyksta.


Vienintelis žydintis džiaugsmas - vazonuose. Štai šitas "maximinis" hiacintas tiesiog širdį glostydavo kas rytą bepusryčiaujant, o kur dar jo kvapas... Vazonėliuose išsiskleidė ir narcizai, kurie kaip mažos saulutės švietė svetainėje ant stalo.


Nemirtingas margučių indelis - jau net nebežinau kiek jam metų, bet jis man visada pakelia nuotaiką :)


Puka svečiavosi Šiaurėje. Čia kažką gamina po stalu. Taip ir taikėsi tai kažką pauostyt, tai kažką lyžtelėt, tai bent jau letenėle kepštelėt - o gal smagiai riedės ir bus galima pažaisti?.. :)



Tikiuosi, kad ir jūsų Velykos buvo jaukios :)

Comments