About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

16 Nov 2012

김치 !!!

Prisipažinsiu: esu nemaža korėjietiškų serialų gerbėja. Nors jie ir labai panašūs, bet kažkodėl man smagu juos žiūrėti ir tiek :) O kai pasižiūri vieną seriją, yra be galo sunku sustoti...
   Ir kas iš to serialų žiūrėjimo? Ogi jie tampa mano švyturiais, kai pasimetu savo stiliuje (nutinka taip dažnai, deja), tačiau tai dar ne viskas. Būtent iš serialų sužinojau, kas būdinga korėjiečių virtuvei. Ir štai, trečiadienį, turėjau progą paskanauti tradicinių korėjietiškų patiekalų restorane Sura (įsikūręs Oze) ir patenkinti savo smalsumą :)
   Pirmiausia - tradicinis patiekalas kimchi iš fermentuotų daržovių. Sesuo, kuri valgiusi šį dalyką anksčiau iškart įspėjo, jog jis gana aštrus. Na, ji buvo teisi. Šio patiekalo sugebėjau suvalgyti pusę, nes baigėsi ryžiai, o deginti savo gomurio pipirais jau nebenorėjau (taip, visa ta raudona masė yra aštrieji pipirai. Kai S., studijavusi Korėjoje man pasakojo, jog žmonės ten valgo aštriai, negalvojau, kad TAIP aštriai...).




Antrasis patiekalas buvo ramen sriuba, kurią turi ir japonai. Iš tiesų, kol karšta, ramen dar aštresnė už kimchi, bet aš ją valgiau po kimchi, jau kiek atvėsusią, be to - išdegintais skonio receptoriais, tad man ji pasirodė tikra atgaiva, po to pipirinio pragaro :)


O pats restoranas paliko gerą įspūdį - aptarnavimas greitas, padavėjos paslaugios, o fone skambėjo k-pop :)  Tačiau kitą sykį kimchi tikriausiai paliksiu ramybėje...




Comments