About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

26 Jul 2012

Mademoiselle en vacance: Lyon (France) - jour 2e


Rytas Sain Bel'io miestelyje: vietinių ūkininkų turgelis, turiniu, bet ne kainomis (bulvių kilogramas - 2 eurai) primenantis Lietuvą. Su Draugo mama kremtam ką tik nusipirktas trešnes, kurios ne tik labai didelės, bet ir išties skanios :)



Vaizdas nuo vienos iš Sain Bel'io kalvelių. Tolumoje - ūkininkų laukai ir miestelio kapinaitės. Mane kaži koks didelis džiaugsmas buvo apėmęs, nes tiek daug žalumos, tylos ir vasaros...


Fontanas Lyon'o Part Dieu prekybos centre. Labai panašus į Druskininkuose matytą - ir šviesos, ir šokis, tačiau skirtingai nei lietuviškasis, šis šoka ne pagal muziką, o pagal įrašytą griaustinio dundesį. 


Draugas nupirko labai skanų smoothie - braškių ir žaliųjų obuolių (kurie labiau priminė obuolių pyragą, kas yra dar skaniau) skonio. Gaivinomės po apsipirkinėjimų (jūsų dėmesiui - už 15 eurų per išpardavimą įsigytas Zara sijonas) ir stebėjom dar vieną fontano performansą


Bežingsniuodami aptikome Nekalto prasidėjimo bažnyčią, kuri mus suintrigavo savo masyviu romaniniu stiliumi. 





Tačiau, kaip paaiškėjo vėliau, bažnyčia yra tik imituojanti romaninį-bizantinį stilių, o pastatyta 1856-1859 m. Taigi, ankstyvąja krikščionybe net nekvepia... Na, bet vis tiek įspūdingas statinys ir vertas dėmesio turistinis objektas :)


Įspūdingos yra ir vienos iš Lyon'o upių - Rhône'o pakrantės: prie vienos prieplaukos spietėsi pulkelis gulbių, tarp kurių buvo ir... juodoji gulbė!!! Jėtau, kaip buvo gražu - žiūrėjau, žiūrėjau ir negalėjau akių atitraukti, koks įspūdingas paukštis...



Gražusis Universiteto tiltas per Rhône'ą :)


Ant kalno kaip iš debesų nusileidusi Norte Dame de Fourviere bazilika ir pirmame plane iškilęs L'hôpital de la Charité atminti pastatytas bokštas su laikrodžiu (Place Bellecour). 
Štai toks buvo antrasis apsilankymas Lyon'e. Visą dieną galvoje skambėjo ir sukosi šitas smagus gabaliukas:






Comments