About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

12 Apr 2015

Kobo Aura elektroninė skaityklė

Apie elektroninę skaityklę galvojau jau seniai, tačiau pastaruoju metu man šis objektas pasidarė itin aktualus dėl dviejų, labai paprastų priežasčių: 

1) bute stovinčioje knygų spintoje knygas jau kraunu dviem eilėm (užpakalinėje eilėje - vertikaliai, priekinėje - horizontaliai);
2) mano rankinės ir krepšiai tapo neįtikėtinai nedideli (ir mados tendencijos čia niekuo dėtos! Tiesiog kuo talpesnis krepšys, tuo daugiau nesąmonių į jį prisikraunu...) ir apie tai, kad ten tilptų 1000 psl. romanas telieka tik pasvajoti...

Tad ilgai nebemąsčiau ir prisiruošiau savo biblioteką kaupti skaitmeniniu formatu, o pirkti tik tas knygas, kurias noriu palikti po savęs proproproproanūkiams. Bet, žinoma, teko susidurti su didžiuoju klausimu: KOKIĄ SKAITYKLĘ PIRKTI???
   Kaip jau žinote, rinkoje neabejotinai dominuoja Amazon Kindle skaityklės. Jai ant kulnų lipa Barns&Noble sukurta skaityklė Nook. Iš pradžių rinkausi tarp šių dviejų ir, peržiūrėjusi visus įmanomus review'us supratau, kad jos niekuo daug ir nesiskiria. Tačiau Nook'o pranašumas - tai, kad jis nėra ribojamas vienintelio virtualaus knygyno - Amazon. Žinoma, kartu yra ir minusas, nes Amazon gali pasigirti didžiuliu knygų asortimentu, kai, tuo tarpu, Barns&Noble parduotuvėje toli gražu ne visas knygas gali rasti. Tad ką daryti?..
   Pasirodo, egzistuoja ir trečias pasirinkimo rezultatas. Viena mano bičiulė jau antri metai džiaugiasi Kobo firmos skaitykle, kuri niekuo nenusileidžia rinkos lyderiui Kindle, plius, kai kuriais aspektais net ir lenkia! Kobo Aura turi 1 GB RAM procesorių ir 4 GB vidinės atminties, kurią galima praplėsti Micro SD kortele (kol kas nei vienas iš kitų šios skaityklės konkurentų negali to pasiūlyti!). Skaityklė sveria 174 g, jos įstrižainė - 6 coliai, skiriamoji geba -1024×768 . Kobo Aura ekrano apšvietimas, anot kai kurių vertintojų, lenkia esantį Amazon Kindle Paperwhite 2. Palaikomi formatai: PDF, TXT, MOBI, HTML, EPUB, RTF, JPEG, PNG, TIFF, GIF, CBZ, CBR, XHTML. Taigi, summa summarum, nusprendžiau apsistoti ties Kobo Aura elektronine knygų skaitykle.
   Ir, vakar išaušo ta diena, kai savo rankose jau spaudžiau šį technikos stebuklą (nes, patys pagalvokit - tūkstančiai knygų mažame plastiko gabalėlyje)!




(Na, jau matot, ką parsisiunčiau... Beje, miegančiame skaityklės ekrane rodomas skaitomos knygos viršelis)


Elektronines knygas galima susiskirstyti į kategorijas, kad būtų patogiau naršyti...


... štai, kad ir visa poteriada!


Bibliotekoje pasirinkimas nemažas, tačiau jei nors trūksta - esi visiškai laisvas pirkti iš kitų parduotuvių (žinoma, tik ne iš Amazon, nes kas gi nori konkurentui pinigus uždirbinėti...).


Džiaugiuosi savo pirkiniu ir labai tikiuosi, kad jis man palengvins (visomis prasmėmis) skaitymo malonumą. Na, o dabar reikia gaminti apsauginį viršelį, kuris apsaugos šį prietaisėlį nuo subraižymų. Tad pasakojimas apie DIY projektą - kitame įraše!





   


Comments

  1. Atrodo nebloga, aš pradžioj apskritai skeptiškai žiūrėjau į skaitykles, bet ir pačiam prisireikė- nusipirkau, pasibandžiau ir dabar man pakeitė knygas!
    Va šitą dabar svarstau pirkt http://www.rde.lt/products/lt/158/31864/sort/1/filter/0_0_0_0/PB640-D-WW-Aqua.html

    ReplyDelete
  2. Man irgi labiau imponuoja Aqua. O aprašyto modelio formatų skaičius mažas.

    ReplyDelete
  3. Jau daugiau nei pusmetį naudojuosi šia skaitykle ir tegaliu tik pasakyti, jog esu labai patenkinta. Palaikomų formatų, iš tiesų, yra per akis, nes dažniausiai perku knygas mobi ir epub formatais.

    ReplyDelete