About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

17 Apr 2015

Kobo Aura dėklas (DIY)

Kaip jau užsiminiau praeitame tinklaraščio įraše - mano elektroninei knygų skaityklei reikėjo viršelio (ir skubiai!). Tad, radusi pavyzdžių internete, kurie tik patvirtino tokio užmojo įmanomumą, nusprendžiau pasiraitoti rankoves ir kibti į darbą.
   Pirmiausia iš įvairių dizaino variantų supratau, kad noriu kažko panašaus į tai:

Audinių parduotuvėje radau plonai išdirbtos odos (kuri, kaip vėliau praktika parodė, nebuvo pats geriausias pasirinkimas) už 3 eurus ir taip pat prigriebiau gabalą lininio audinio (~ 2 eurus) ir 1,5 m gumos (50 centų). Užrašų knygelė už 2 eurus nusipirkta Tiger parduotuvėje, šalia kurios maišelyje supakuotas magnetukas. Iš pradžių mano idėja buvo padaryti dėklą, kuris aktyvuotų skaityklę jį atvertus ir "užmigdytų" užvertus, tačiau niekaip nepavyko rasti tinkamos pozicijos magnetui viršelyje įtvirtinti, tad idėjos teko atsisakyti.


Darbui reikalingos priemonės (į kadrą netilpo mano senutė siuvimo mašina):


1) Iš užrašų knygelės reikia pašalinti lapus:


2) Pasižymėjus reikiamą plotį, reikia nupjauti kartono perteklių:


3) Iškart pasiruošiau reikiamo ilgio gumą viršeliui apjuosti:


4) Odos klijavimas: užtepiau ploną sluoksnį lipalo ir jį teptuku lygiai išsklaidžiau po visą viršelį. Tada beliko tik lygiai ir gerai prispausti odą:


5) Viršelį išlyginau jį "voluodama"... pieštuku. Voila!


6) Lipalą palikau džiūti kažkur 3 val. O paskui reikia nupjaustyti nereikalingus odos kraštelius:


7) Išsimatavau kur dėsiu gumos juostelę viršelių fiksacijai. Tada tose vietose su peiliuku padariau įpjovas, kurias praplatinau su yla. Galiausiai teliko tik įkišti gumą, kurios užlenktus galiukus priklijavau su lipalu ir dar užfiksavau su paprasto balto popieriaus gabaliukais (ir lipalu):





8) Tuomet atėjo eilė dėklo vidui. Vidinę viršelio dalį ištepiau lipalu ir priklijavau liną:



(P.S. Iš nuotraukų galit matyti kaip keitėsi oras šiandien - net lempos prireikė...)

9) Kitas žingsnis - gumos juostelių, kurios laikys skaityklę, pritvirtinimas:



Patikrinu, ar viskas laikosi ir telpa...


Puiku! Viskas tiko!

10) Sulenkiau odos ir lino kraščiukus į vidų bei juos sudaigsčiau:



11) Sudaigstytus kraštus apsiuvau siuvimo mašina:


Tačiau kaip tyčia mano senutė mašina užsiožiavo ir vieną vietą teko persiūti net tris kartus, kas, plonai odai yra labai, labai, labai negerai... Tačiau paskui tas suvarpytas vietas tiesiog švelniai "pamasažavau", kad skylės nebe tiek matytųsi. 

12) Paskutinis žingsnis - lipalu suklijavau kraštelius ir kampučius, kad būtų papildoma apsauga nuo irimo pavojų (kas, besitrinant rankinėje su krūva kitų daiktų gali greit įvykti...)


Ir, ta-dam! Galutinis rezultatas:








Šio "projekto" įgyvendinimas užtruko gerą pusdienį. Medžiagos kainavo apie 7,50 euro. 
Jaučiuosi patenkinta savo skaityklės dėklu, žavi ir tie besilankstantys ploni krašteliai, ir pati oda labai maloni laikyti rankoje, o iš išorės atrodo kaip paprasta užrašų knygelė!




Comments