About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

28 Jan 2015

Agnė Gilytė - Spintologija



Ar jus kankina nuojauta, kad rengdamasi (-is) drabužius kažką darote ne taip? Ar kartais spontaniškų pirkinių pasekmės nėra didžioji spintos dalis? Ar prieš svarbų vakarėlį persirengiate šimtą kartų ir vis tiek išeinate su beviltiškai atsibodusia suknele (kostiumu)? Jeigu be visų šių problemų stovėdama (-as) priešais spintą tik skėstelite rankomis ir atsidūstate - Neturiu ką apsirengti! - nedvejokite - ši knyga - kaip tik jums. 
  Smagiai parašyta stilistės Agnės Gilytės knyga taps vieno (na, pasitaupant - dviejų) vakaro tobulu skaitiniu. Ir tokiu, prie kurio tikrai dar grįšite, jei jums ne vis tiek, ką rengiatės. Skaitydama kažkodėl įsivaizdavau, jog šalia sėdi stiliaus ir mados klausimais puikiai nusituokianti mano bičiulė, kuri kantriai vardija, kodėl reikia dėvėti savo dydžio drabužius ir kodėl būtent šitie aukštakulniai mano blauzdas pavers 8-tuoju pasaulio stebuklu.
   Knyga gausiai iliustruota, esminės vietos paryškintos geltonai - tarsi ranka pažymėtos markeriu, palikta vietos užrašams, o priekyje netgi gali susiklijuoti kišenėlę pirkinių čekiams - tai sudaro  konspektų sąsiuvinio įspūdį. Jeigu labai nepasitiki savo sprendimais - įsimesk ją į rankinę ir neškis. Man atrodo, kad Spintologijai tiesiog lemta būti tokia "parankine knyga". 
   Stilistė atkreipia dėmesį į tokius dalykus kaip amžius, kūno formos - dalykai, kurių privalai paisyti, formuodama savo garderobą. Patarimai čia skirti ne tik dirbančioms moterims ar jaunoms studentėms, bet ir nėštukėms bei... vyrams (nes, anot stilistės, vis tiek didžiajai daliai jų spintą vienu ar kitu būdu formuoja moterys...). 
   Ši knyga puikiai pravers, jei nori išmokti valdyti savo spintos turinį (o ne atvirkščiai), apsipirkinėti apgalvotai (kad paskui nedejuotum, jog ta tobula žalia palaidinė prie nieko, kas yra tavo spintoje, netinka), formuoti savo stilių (o ne aklai sekti mada). Žinoma, prieš tai reikės žengti sunkiausią žingsnį - atlikti spintos reviziją...

Comments