About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

3 Apr 2014

Nominacijos ir karūnacijos


Šį kartą Lietuvos IBBY skyriaus nariai keliavo į Panevėžį, kur Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekoje vyko vaikų knygos dienos minėjimas, o J. Miltinio dramos teatre įvyko svarbiausias renginys lietuvių vaikų literatūros kontekste - 22-ieji IBBY Lietuvos skyriaus premijų teikimai!


Skyriaus pirmininkas doc. Kęstutis Urba vieną po kito į sceną kvietė geriausių, gražiausių ir kitokių "-iausių" 2013-ųjų metų knygų autorius, kur jiems buvo įteikti diplomai, piniginės premijos ir geltoni kaip mažytės saulutės rožių žiedai.
   Svarbiausioji Prano Mašioto premija ir geriausios vaikų ir paauglių knygos autorės karūna šiemet atiteko Danguolei Kandrotienei už knygą Spintos istorijos (Terra Publica)!



D. Kandrotienei įteiktas ir malonus siurprizas - P. Mašioto giminačio tapytas paveikslas, kuriame puikuojasi žavus sparnuotas obuolmušis (o greta jo įsitaisiusi geriausios metų pažintinės knygos vaikams Darius ir Girėnas. Istorija ir legenda (Baltos lankos) autorė Gražina Sviderskytė)!



Švietimo ir mokslo ministerijos Vaikų literatūros premija atiteko iliustratorei ir rašytojai Linai Žutautei, kuri į literatūros pasaulį atvedė ne tik šauniąją šelmę Kakę Makę, bet ir ištikimuosius bičiulius katiną Ferdinandą ir šunelį Pūkselį (Pū), vištą Petuniją, briedį poetą Tarakimantą Blauzdeivą ir dar daug kitų smagių ir įsimintimų personažų. Antrąją ŠMM premiją atsiėmė viešoji įstaiga Rašytojų klubas už vykdomas kultūrines, literatūrines ir edukacines veiklas. 


Scenoje iš kairės: Švietimo ir mokslo viceministrė Genoveita Krasauskienė; Vinco Aurylos premijos už Prano Mašioto gyvenimo ir kūrybos aktualizavimą laureatė Reda Tamulienė; Reikšmingiausio metų debiuto - Vaivorykščių arkos (Nieko rimto) - autorė Neringa Vaitkutė; Stilingiausios iliustruotos metų knygos paaugliams Vilniaus padavimai (Nieko rimto) dailininkas Andrius Seselskas; Domicelės Tarabildienės premijos už Gražiausią metų knygą - lietuvių liaudies pasakų rinkinį Aukso kirvukas - (Nieko rimto) laureatė dailininkė Marija Smirnovaitė; Reikšmingiausio ir meniškiausio metų vertimo vaikams (Andreaso H. Schmachtlo Tilda Kruopelytė. Draugai iš Erškėtrožių tako, leid. Gimtasis žodis) premijos laureatė Rūta Jonynaitė; Geriausios metų knygos mažiausiems skaitytojams autorius Marius Zavadskis; Prano Mašioto premijos laureatė Danguolė Kandrotienė; Geriausios metų pažintinės knygos vaikams autorė Gražina Sviderskytė; Švietimo ir mokslo ministerijos Vaikų literatūros premijos laimėtoja Lina Žutautė.

   

Comments