About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

20 Nov 2013

Mademoiselle en vacance: Karlštejn

Karlštejnas - nedidelis miestukas, įsikūręs 33 km. už Prahos. Susisiekimas itin paprastas - po Čekiją kursuoja traukiniai, kurie ne tik patogūs, bet ir gana nebrangūs. 
   Kodėl reikia aplankyti šį miestą? Na, viskas dėl gotiką menančios pilies. Tiesa, užkopti į kalną, ant kurio ji stūkso reikalauja neblogo fizinio pasirengimo, nes visas miestukas, kurį reikia pereiti nuo traukinių stoties iki pilies, nuolat palaipsniui kyla į kalną, tad suoliukai, kurie pastatyti papėdėje nuolat sulaukia prisėdančių.
   Pilies lankymas - nepigus malonumas. Su Vyru rinkomės pigiausią - po 80 kronų kainavusią eksterjero apžiūrą (visas turas, kuriam vadovauja gidas, kainuoja 270 kronų, o tai daugiau nei 33Lt vienam žmogui) ir likome visai patenkinti, nes, kaip juokavome, liko vietos vaizduotei...
   Rekomenduoju suvalgyti tradicinės guliašo sriubos, kuri žvarbesnę dieną ne tik sušildo, bet ir išties pasotina. O pro mūsų pasirinkto restoranėlio langus matėsi Karlštejno pilis, tad ir maistas tapo kažkoks... ypatingesnis!









Comments