About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

24 Sept 2013

This and That













Šiais metais ruduo į mano gyvenimą įsiveržė su geltonų lapų gūsiu - taip staiga vasariškos šilumos nebeliko nei kvapo. Žinoma, netruko prikibti peršalimas, nes kažkokiu būdu nesugebėjau sureaguoti į temperatūrų permainas. Ką gi, tenka į paskaitas keliauti su tuntais popierinių sevetėlių kišenėse.
   Bet ne mažiau smagu. Va taip einant po kojom papteli kaštonas arba koks lapas į plaukus įsivelia - ruduo tiesiog ieško kažkokio kontakto :) 
   Visą rugsėjį bandau vėl priprasti prie studijų diktuojamo ritmo, pvz. kulniavimo į paskaitas 9 val. Tačiau "užklasinė" veikla rūpi ne mažiau. Todėl stengiausi dalyvauti visur, kur atrodė, kad bus įdomu (ir, dievaži, tikrai buvo!). Pradedant Sostinės dienomis ir labai patikusiu Prāta Vētras koncertu; Literatūros naktimi, kur klausiausi savo profesoriaus skaitančio M. Prustą; tarptautiniu baltistų seminaru ir po renginio kojas pramankštinusia ekskursija J. Kunčino Tūlos takais; Vilniaus knygų festivaliu, kur be didelio vargo ir stumdymosi įsigijau knygų ir atvirukų bei paklausiau Donelaičio, prabilusio Rolando Kazlo balsu; Japanese Youth Goodwill Mission, kur susipažinau su tikrai nuostabiais žmonėmis; baigiant European Space Expo paroda, kurioje sužinojau apie Lietuvos indėlį į kosminių technologijų vystymąsi. Renginių (ir daugiausia - nemokamų) - kone ant kiekvieno kampo, tik spėk dalyvauti!..
   Dabar vėl pakuojuosi lagaminus kelionei. Kažkaip nepavyksta man vietoje nusėdėti :)

P.S. Džiugiausia žinia - po ilgos pertraukos vėl mokausi prancūzų kalbos. Kaži ar pati tuo būčiau patikėjusi prieš kokį pusmetį... 













Comments