About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

22 Sept 2015

Croatia: What To Visit (Part I)





Atvirai pasakius - net nežinau. Galbūt kaltas 2013-aisiais metais gautas leidinys apie Kroatiją, kuris visus du metus praleido pastalėje, kartu su mano bobiškais žurnalais (tad buvo ir karts nuo karto pavartomas). Matyt, kad jis taip sugebėjo įsitvirtinti mano (ir mano vyro) pasąmonėje, jog kai ėmėme spręsti kur kelti sparnus atostogoms, pirmas pasirinkimas ir buvo "O kodėl ne į Kroatiją?". Na ir tikrai - kodėl gi ne? 
   Gegužę ar birželį įsigijom DK gidą po Kroatiją ir ėmėm po truputį planuoti ką pamatysim. Na, tiksliau, planavimas vyko likus mėnesiui iki kelionės, bet jau buvau pavarčiusi gidą ir supratau, kad pamatyti tikrai turėsime ką. Realybė tai patvirtino 100 %. 
   Šiandien noriu pristatyti vieną iš mūsų lankytų Kroatijos regionų - Istriją. Galima sakyti, jog pasibaigus kelionei, būtent šis regionas man asocijuojasi su Kroatija ir apie jo miestus pirmiausia pagalvoju, kai išgirstu tą tipinį poatostoginį klausimą: "Na, tai kaip ten?..". 
   O ten gerai! Adrijos jūra žydra, miesteliai tobuli, restoranuose maistas - ne per brangus ir tikrai gali pasilepinti geru vynu ir, tarkime, rizotu su jūros gėrybėmis. Aptarnavimo sfera puiki, padavėjai mandagūs ir man, kaip lietuvei, net buvo nejauku, kad manimi taip rūpinasi ir nuolat klausinėja "Ar skanu?", "Ar patiko?" (šiuos klausimus lietuviai padavėjai dar tik pradėjo mokytis, bet man dėl to labai džiugu!). 
   Istrija mano atminty liks kaip levandų, akmens ir ošiančios jūros kampelis. Dabar - trumpai apie tai, ką joje galima ir privaloma pamatyti!

- - -

I don't know why, realy. Maybe it's because of this advertisement that I got two years ago, which was laying under the coffee table together with my gossip magazines and got one or two glances occasionally. I guess that the thought of vacation in Croatia managed to get into my (and my husband's) subconsciousness, so that when we were deciding where to go, first question was: "Why not Croatia?". Realy - why not?
   I got this DK guide in May and we started to plan our journey. Well, actually, it was more like we planned it a month before leaving, but after flipping through the guide, I got the idea of what to wait from this country and reality proved it to be total true.
   Today I want to talk about one of Croatia's regions - Istria. It's always this part of the country that I think about when asked this typical question" "How was it?".
   It's incredibly good! Blue Adriatic Sea, perfect little towns, the food is not too expensive - you can realy enjoy a glass of good vine and risotto with sea food. Waiters are always asking is everything alright, and that was kinda strange to me as a Lithuanian, since in our restorants these questions are pretty rare (but I get to hear it more and more often and that makes me glad!)...
   In my memory Istria will always be associated with levander flowers, sea and stones. Take a look what you can see and what is a must-see things and places in Istria!











 


















































 





Photos © Vincas Razma

Comments