About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

2 Aug 2015

Sailing With Pirates


Į festivalį "Roko naktys" bilietus su Vincu nusipirkom, kai sužinojom jog atvažiuoja Alestorm - škotai, grojantys pirate metal (kas tai per dalykas galite paklausyti čia). Ir štai, paskutiniosios liepos dienos palydėti išvykom į Zarasus, kur ir turėjo įvykti ilgai lauktas Alestorm pasirodymas. Šis festivalis man buvo toks paauglystės flashback'as, kai 99% muzikos mano ausinuke sudarė sunkusis rokas ir metalas, avėjau kerzus ir pati gražiausia spalva buvo juoda.
   Kadangi šį savaitgalį Lietuvoje vyko net keli festivaliai (nuo pop muzikos iki elektroninės), nieko nuostabaus, jog "Roko naktys" nebuvo kažkoks anšlagas, nors matyti, kad organizatorių buvo tam ruoštasi: daug erdvės palapinių miesteliui, automobilių parkingui ir pan. 
   Labiausiai (be jau minėtųjų Alestorm) norėjau pamatyti Freaks on Floor pasirodymą, bet dėl plento Utena-Zarasai remonto susidarę kamščiai mūsų atvykimo laiką gerokai pavėlino, tad išgirdau tik porą paskutinių dainų. Bet užtat paskui sėdėjom ir klausėm Soul Stealer (LT), Bix (LT), Private Line (FI) dainų, stebėjom aplinką ir morališkai ruošėmės piratų pasirodymui. Pasidžiaugsiu, jog stovėjau pirmoje eilėje ir niekas man, kaip mažaūgei, neužstojo vaizdo į sceną. Buvo daug šokinėjimo, daug dainavimo, šūksnių ir gerų emocijų, tad užskaičiau visa tai kaip dar vieną gerą treniruotę :)
   Kitą dieną atlikėjai į sceną turėjo pradėti lipti nuo 11 val., tačiau praktiškai iki 10 val nebuvo nei muzikos, nei šilto maisto, nei kažkokių užsiėmimų. Džiaugiausi, kad bent Caif Cafe palapinė veikė - dozė kofeino buvo tai, kas privertė organizmą nubusti. Budinėjome priešais didžiąją sceną su kava, Monster energetiniu gėrimu ir karštais (bet šiaip jau atšalusiais) naminiais sumuštiniais. Kadangi į Zarasus atkakom praktiškai tik dėl Alestorm (aggrotech - ką groja Combicrist - ne mano tipo muzika), ramiai susipakavome palapinę, miegmaišius ir pakeliui aplankydami keletą įdomesnių objektų, grįžom į Vilnių. 

- - - 

We (me and Vincas) got our tikckets to "Roko naktys" (Rock Nights) festival when we heard that "Alestorm" will be playing there. If you haven't heard about pirate metal then you probably wouldn't know this Scottish band too (well, they are really awesome and that's all you need to know :) ) So, last day of July was spent in Zarasai, waiting for "Alestorm" to come up the stage. I was thinking that this festival was a flashback to my teenage years, when I was listening rock and metal, wearing heavy boots and adoring black color.
   Before "Alestorm", we listened to various Lithuanian bands and one band from Finland - "Private Line". But when the time came, I was sooo happy that I managed to stand in the first row and watch the performance without tall dudes blocking the stage! There was lots of jumping, singing, screaming and I pretty much went full fangirl, but it was worth it! Alestorm obviously stole the show!


Soul Stealer


Laikinos tatuiruotės darymas / I got temporary tattoo done

Tatuiruotė kitą dieną (apsitrynė per naktį) / Tattoo in the morning 
BIX

Private Line 
Laukiam Alestorm! / Waiting for "Alestorm"
Alestorm





Foto ©  Vincas Razma

Comments