About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

22 Jul 2015

Little Precious Moments

Kai prie tinklaraščio prisėdi rečiau nei norėtum, prisikaupia tikrai daug mažų akimirkų, kuriomis nori pasidalinti, tačiau tada kyla dilema - ar pasakoti apie tai, kas yra šviežiausia, ar kaip tik - pradėti pasakoti nuo seniausių įvykių. 
   Nusprendžiau pasidalinti nuotraukomis iš tėtuko jubiliejaus, kurį šventėme dvi dienas! Ir tai buvo tikrai įspūdingos dvi dienos! Tokių nuotraukų, kurių galėtumėte tikėtis stereotipinio 50-mečio proga (ilgi stalai, baltos mišrainės dubenėliai, įraudę dėdžių ir tetų veidai...) čia nebus - nusprendėme apsieiti be ištaigingo baliaus-festivalio ir ta proga su šeima pakeliavome bei dėjomės pliusiukus prie seniai norėtų aplankyti, arba jau senokai lankytų vietų.

   Užpraeitą šeštadienį gerą pusdienį praleidome vaikštinėdami po Rundalės rūmų (Latvija) sodus (mat pačiuose rūmuose, į kuriuos irgi ketinome užeiti, vyko klasikinės muzikos festivalio uždaromasis koncertas ir nebuvo galima pamatyti dviejų įspūdingiausių salių, tad nusprendėme visą rūmų lankymo reikalą atidėti rudeniui), kur fotografavomės, kalbėjomės ir, karts nuo karto, slėpėmės nuo lietaus po kupliais medeliais. 
   
   
















Ir, žinoma, kaip be skaniojo latviško plombyro! (Sustojimas apsipirkti Bauskėje) :) 


Sekmadienį gimtadienis tęsėsi! Apsilankėme Raubonių zoologijos sode, kur glostėm kengūras, ožiukus ir avytes, triušius ir elnius! Kininiai muntjakai (kurių nuotraukos, pasirodo, nepadarėm nei aš, nei Vincas, bet juk yra visagalis google!) man kažkuo priminė H. Myazaki filmus, o bežiūrėdama į lūšis ėmiau galvoti, kad būtų visai smagu auginti dar vieną katę, tik tokią - jau vietoj šuns :)








Paskutinis lankytinas taškas sekmadienį buvo Karvės ola (Biržų r.) ir pasivaikščiojimas po smegduobių parką! Šią vietą jau buvau aplankiusi anksčiau, tad buvo labai įdomu pamatyti, kaip viskas atrodo vasarą. O dar šalia žymiosios karstinės įgriūvos pastatyta tokia žavi granitinė karvytė... 



Na, žinoma, kaip ir priklauso tradiciniam gimtadieniui, buvo ir dovanos, ir tortas (tiksliau - du tortai!), ir skanutėliai šašlykai (čia nors ir nebūtinas gimtadienio atributas, bet kadangi buvo tikrai saulėtos ir puikios dienos...) su šviežiomis daržovėmis iš mamos šiltnamio!.. 
   Kai gauni tokį gimtadienio paketą - ar begali norėti geriau? (Nebent tik dangiškų migdolų...) ;)




Photos © Aesthastic

Comments