About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

15 Feb 2013

DIY: vintage touch

Benaršydama internete sykį aptikau kelis puslapius, kuriuose buvo parodyta, kaip iš nuobodžios ir niekuo neišsiskiriančios kamštinės lentos padaryti kambario pažibą. Manoji lenta, pripažinkime, apskritai atrodo kaip nuobodus kambario objektas, teturintis vienintelę - darbinę (priminimų kaupyklos) funkciją. Bet aš nebučiau aš, jei neužsinorėčiau iš šios pelenės padaryti kažką, vertą šiek tiek daugiau dėmesio.


 Tad kamštinės lentos ekstremaliems pokyčiams jums reikės:


  •  1 iš tėvų iškaulyto (arba sendaikčiuose įsigyto) kuo įdomesnio paveikslo rėmo (sovietine prabanga dvelkiantis manasis buvo nuluptas nuo nublukusios I. Levitano reprodukcijos);
  • Kamštinės lentos (JYSK, ~10 Lt);
  • Medžiagos lentai aptraukti (Ermitažas, 80 cm - 3,89 Lt);
  • Purškiamų dažų (Ermitažas, ~14 Lt).



Pasirinkau sidabriškai pilko atspalvio dažus, nes norėjau priderinti visą rėmą prie man labai patikusio nuotraukos rėmelio (žr. paskutinė nuotrauka; Ermitažas, 5,99 Lt).


Purškimo darbai. Džiaugiausi, kad turėjau krūvą lankstinukų - bent jau buvo galima praktiškai juos panaudoti.
   Rėmas buvo paliktas išdžiūti parą. Po to sugebėjau jį sugadinti (bet čia ilga istorija), tad teko vieną vietelę dažyti dar kartą. Tačiau viskas (su Draugo pagalba) baigėsi sėkmingai :)


Lenta aptraukiama audiniu. Geriausia rinktis ne per ploną, bet ir ne gobeleninį. Manasis - naktinių užuolaidų, todėl gana lengvas, bet sykiu ir tvirtas.


Nereikėjo jokio dekupažo gudrybių - pro naują dažų sluoksnį pasirodė plonos buvusios auksinės spalvos gyslelės, kurias atskleidė vietomis sutrūkinėję pilki dažai.
   O štai čia - galutinis rezultatas:


Pretty fancy, huh? :)

Comments