About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

15 Sept 2012

Jurginais pražydęs ruduo

Diena šiandien - iš tų, grynai rudeniškų. Tai saulė, tai lietus. Moterys prie parduotuvės į kibirus primerkę ryškiaspalvių jurginų, o tai man  - jau ne tik kalendorinio rudens apraiška.
   Kol kas buvo gana sunku suprasti, ar vasara jau išties baigėsi - pasitaikė kelios, itin daug painiavos renkantis tinkamą aprangą ir apavą sukėlusios dienos, kai ryte pakankamai vėsu, o po pietų tenka striukę grūsti į rankinę... 
    Na, nieko neturiu prieš šilumą, bet jau norisi kažkokio pastovumo. Bent jau gamtoje.
    O šį savaitgalį Vilniuje šurmuliuoja knygų festivalis (na, taip, ir dar viena, Gedimino prospektą okupavusi mugė...)! Šiandien į festivalį ėjau pasižvalgyti, pasiklausyti, o rytoj ir vėl eisiu, tik tikslas kiek kitoks :)







Nerijus Šepetys pristatė perleistą S. Ylos knygelę Komunizmas Lietuvoje. Atvirai - pristatymu nusivyliau. Nekilo jokia diskusija (o, manau, galėjo) ir trys garbūs istorikai nesugebėjo nieko konkretaus pasakyti - vis tos pačios bendrybės, jokio aštresnio požiūrio kampo.


Širdis atsigavo bent jau prie Nieko rimto stendo - mano vienintelis festivalio pirkinys.



Comments