About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

28 Apr 2012

Micių opera 2012

Mano manymu, visus VU fakultetus savo renginiais lenkia MiDi (matematikų-informatikų dienos), o ypač savo kulminacija - roko opera, kurios aš bei mano draugai jau trečius metus (gaila, kad pirmame kurse nenuėjau...) lekiam žiūrėt į ,,Ūkio banko" teatro areną. Šiemet MIF'ai mus pradžiugino opera ,,404: Rojus nerastas":


Vietas užsiėmėm prie pat scenos. Šiemet įvyko stebuklas - renginys vėlavo tik 10 minučių (pernai ir užpernai - 40 min.). Žmonių buvo... kaip visada:


Šiemet operos dėmesio centre atsidūrė pirmakursė Dantė, kuri panoro mesti MIF'ą, nes nelabai gerai išlaikė savo pirmąjį kolį:


Tačiau netrukus pasirodo toks Azaras, kuris pasiūlo Dantei keliauti ir rasti atsakymus į ramybės neduodančius klausimus:


Pirmiausia, aplankomas Rojus, kur Dantę kalbina Profesorius, aplinkui straksi laimingi MIF'o studentai:


Bet Dantei čia viskas per sudėtinga. Ji nusprendžia keliauti toliau, į I-ąjį pragaro ratą, kur kankinasi studentai,  ne krimtę mokslus, o pernelyg domėjęsi vakarėliais ir priešinga lytimi:


II pragaro rate gyvena Cerberis, kuris saugo studentus, per paskaitas mėgusius ne mokytis, o saldžiai numigti...


Jeigu nežinojot, kaip atrodo jos didenybė Rotacija - pažiūrėkite čia (dešinėje):


Labiausiai prajuokinusi scena - IV pragaro rate įklimpę nusirašinėtojai (rotacijos zombiai), kurie visą laiką prašė smegenų užkandžiams, nes patys jų neturi:


Dantė prieina ir Akademinę upę, kurioje plaukia studentai, išėję akademinių atostogų, bet iš jų taip ir nebesugrįžę. 
   Vėliau Dantė patenka į Tobuląjį universitetą, kur viskas gražu ir smagu...


... o pačiam universitetui vadovauja pragaro valdovas Moriartis, privertęs Dantę atiduoti jam prašymą palikti MIF'ą.


Tačiau Dantė suvokia, jog kažkas čia ne taip ir susitikusi Azarą (kuris ją niekina, nes yra Moriarčio pakalikas) prašo padėti. Šis nesutinka, tačiau netyčia prasitaria, jog išsilaisvinti ji galės, kai suplėšys savo prašymą, kuris pakabintas universiteto garbės lentoje:


Dantė pabėga, o Azaras gauna pylos (tikrai įspūdinga valdovo įsiūčio scena). Galiausiai fuksiukė vėl atsiduria gatvėje, prie telefono, ir mamai praneša džiugią naujieną - MIF'o ji nemes :)

   Ką galima pasakyti apie pačią operą: visų personažų vokalai puikūs, aktoriniai sugebėjimai taip pat geri. Žmonės buvo įsijautę, tikrai iš savęs išspaudė maximumą. 
   Dekoracijos buvo gerokai kuklesnės negu mano prieš tai matytų operų. Kostiumai - taip pat. 
   Tačiau pats didžiausias nustebimas pasitiko dar prieš renginį, tiksliau, dar prieš įeinant į patalpas: ,,Trikampio žiedo" vyrukai tikrino krepšius, rankines, ir radę maisto čia pat liepė jį suvalgyti, o buteliukai su mineraliniu vandeniu keliavo prie šiukšliadėžės (džiaugiuosi, kad su draugu taip ir nenusipirkom prieš renginį vandens - būtų atėmę). O pačioje renginio vietoje, mineralinio buteliukas - 5 Lt. Plius, jis pirkėjui paduodamas be kamštelio, neva, užsukus buteliuką jį galima panaudoti kaip ginklą (mamma mia...). Stoviniuodami su draugais radom 101 būdą kaip galima žmogų sužaloti ir be užsukto buteliuko... Juolab, kad niekad neteko girdėti, jog roko operos metu ar po jos, kas nors susimuštų ar (tfu tfu tfu) ką nors sužalotų... Tad toks apsaugos lygis jau tikrai perlenkė lazdą...
   
   Bet šiaip buvo labai smagu :) Gera muzika, smagi kompanija - o ko gi daugiau reikia, kad renginys ,,vežtų"? ;)


Comments

  1. Gaila, bet aš kažkaip tavęs su vaikinu nepastebėjau kažkaip:/ Nors ir pagal nuotrauką panašu, kad buvote kairėje pusėje prie scenos, kaip ir aš xD

    Beje pati Roko Opera buvo viena iš labiausiai patikusių, veikėjai buvo puikiai išreikšti ir įdomūs, o ir pats scenarijus buvo gan geras :-)

    ReplyDelete
  2. Taip, kairėj, prie pat scenos (kažkaip sugebėjom nepasimesti ir atlaikyti minios spaudimą.Visom prasmėm :)).
    Dėl scenarijaus tai taip, jis išties geras, na, bet ko norėti - klasika (šiuo atveju Dantės ,,Pragaro" sušiuolaikinimas) visada pasiteisina ;)

    ReplyDelete