About me

Hi! I am Asta! I am a philologist and a philocalist to the heart's core. Here I share things that I consider being aesthetic and fantastic!

29 Jul 2013

DIY: Renovating My Dream Chair

Kai šaltą balandį pagaliau gavau savo svajonių stalą, supratau, kad prie jo žutbūt reikia kėdės. Ir ne bet kokios, o vintažinės. Paieškos baigėsi praeitą savaitę, kai iš vieno senų baldų pardavėjo parsitempiau štai tokią kėdutę:


Tačiau šis baldas tiesiog reikalavo jį atnaujinti - iš pradžių dar galvojau, kad užteks nubeicuoti ir viskas tuo baigsis, bet nubrozdinimai ir nudaužytos vietos bylojo, jog reikės imtis kardinalių priemonių. Tad pasiraitojau rankoves, sėdau ant savo dviratėlio ir nurūkau į Banginį, kur gavau tai, ko reikėjo totaliam šios kėdės remake'ui:


Senukai: akriliniai balti dažai - 19.99 Lt; švitrinis popierius ~1.60 Lt (1 vnt.); teptukas ~ 1.30 Lt. Taip pat prigriebiau ir tai, ko reikės pagalvėlės siuvimui, kadangi neradau tokios, kokios man reikėjo:


Porolonas - Senukai, ~6 Lt; medžiagos atraižos iš Ermitažo, užsilikę nuo tų laikų, kai atnaujinau savo kamštinę lentą
   Darbas vyko labai paprastai. Pirmiausia, dar sykį įvertinau kėdės "žaizdas":


Tuomet ėmiausi viską šlifuoti švitriniu popieriumi:


Kai darbas buvo baigtas, liko imtis dažymo:


Dažams išdžiūvus (palikau džiūti daugiau nei parą, nors dažai išdžiūna per 3-4 val.) liko paskutinis etapas - sendinimas:


Ir viskas. Beliko tik uždėti pagalvėlę ir sėstis ant savo naujo-seno baldo!


Na o mano darbo vieta dabar jau galutinai sutvarkyta, šviesi ir smagiai nuteikianti:


P.S. Savaitės pradžioje atnaujinau ir tokį kubą su stalčiais, kuris buvo išimtas iš kažkokio seno rašomojo stalo: perdažiau (dramblio kaulo spalva), prisukau naujas rankenėles bei ratukus. Dabar iš bevardžio daikto jis tapo visai padoriu naktiniu staleliu (deja, kubo virsmą baldu pamiršau įamžinti...):









Comments

  1. Kėdė - tikra gražuolė. ar gali pasakyti, kur tu ją pirkai?

    ReplyDelete
  2. Paieškos prasidėjo ir baigėsi skelbiu.lt puslapyje, kur radau vieną žmogų, pardavinėjantį tokias kėdes :)

    ReplyDelete